skip to Main Content

Sundhedsrummet

I Morgencafé for Hjemløse har vi i husets stueetage etableret Sundhedsrummet, som fungerer som sundhedsklinik for husets brugere. Her arbejder frivillige sygeplejersker, læger, fodterapeuter, fysioterapeuter med flere. Klinikken er udstyret med brikse og behandlerstole, samt dét udstyr som benyttes af de forskellige behandlere.
Hver torsdag fra kl. 9:00-10:30, er der fast en læge og en sygeplejerske i Sundhedsrummet.
Som noget nyt tilbyder vi brugerne NADA-behandling to gange om ugen. NADA er øreakupunktur, som lindrer blandt andet ved fysisk og psykisk uro, angst, abstinenser, stress, søvnproblemer med mere. Tilbuddet er en stor succes, og mange af brugerne benytter sig af muligheden for lige at kigge forbi Sundhedsrummet når behandlerne er der tirsdage og fredage. (En behandling varer ca. 45 minutter).
I disse COVID-19 tider har vi en aftale med Beredskabsstyrelsens mobile enhed om at få foretaget Corona-tests, for de som ønsker det.
Vi foretager derudover løbende tuberkolose-tests. Det sker i et samarbejde med Gentofte hospital, som kommer på besøg med “Tuberkolose-bussen”. Vi har i oktober måned kunne tilbyde alle vores brugere gratis vaccination mod influenza og lungebetændelse. Det har næsten 100 brugere benyttet sig af.
Som led i hele tiden, at arbejde hen imod at optimere sundheden for hjemløse og socialt udsatte, vil medarbejderne i Sundhedsrummet her i efteråret blive undervist af en gadesygeplejerske. Sygeplejersken, har udviklet et projekt med henblik på at tilbyde hjemløse og socialt udsatte massage, som kan afhjælpe hudsult og dermed give dem en større livsglæde.
Læs mere om Sundhedsrummet her.

Back To Top