skip to Main Content

Bindeleddet

For nogle år siden bemærkede vi, at der kom flere og flere unge hjemløse i Morgencaféen. Og da vi så, at det var en udvikling der fortsatte, søsatte vi Projekt Bindeleddet, som retter sig mod den voksende gruppe unge hjemløse i hele Danmark. Bindeleddet er i høj grad udviklet på baggrund af stifter og daglig leder af Morgencaféen, Michael Espensens, 40 års erfaring og arbejde med hjemløse og socialt udsatte. I sommeren 2016 stod Projekt Bindeleddet klar til at arbejde målrettet mod den stigende ungdomshjemløshed.
Bindeleddet fungerer som et mentorprojekt, der samarbejder med herberger og væresteder for unge tidligere anbragte. Bindeleddets frivillige kommer på stedet et par gange om ugen på faste dage, og hygger sig med de unge – ganske enkelt og uforpligtende. Opstår der med tiden god kemi mellem en frivillig og en ung, matcher Bindeleddet dem til et egentligt mentorforløb. Der er med andre ord tale om en selvvalgt relation, hvilket er det centrale i Bindeleddets arbejde. Mentorforløbet varer ofte omkring et års tid, og løber som minimum til den unge er kommet godt på plads i egen bolig.
Mentorparrets sociale aktiviteter kan være cafébesøg, madlavning, gåture, klatring og meget mere. Så snart relationen er tilstrækkelig robust, drejer mentoren sin opmærksomhed mod at hjælpe den unge ud i nye selvbærende sociale sammenhænge.
Fra starten af 2020 har Bindeleddet været etableret i Aarhus, Esbjerg og København. Og fra den 1. november 2020 bliver projektet til sin helt egen organisation, Fonden Bindeleddet.
Hvis du er interesseret i at høre mere om Projekt Bindeleddet, er du meget velkommen til at kontakte leder af Projekt Bindeleddet Rune Utzon-Frank på rune@morgencafeen.dk eller telefon 4240 8188.

Back To Top